Thursday, November 10, 2011

Ποιος είναι ο κ. Παπαδήμος;


Ποιος είναι ο κ. Παπαδήμος;


Διαβάζοντας το βιογραφικό του, όπως έχει αναρτηθεί στο άρθρο του in.gr http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231136406 διαβάζουμε τα εξής


«Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.»


Από τα παραπάνω συμπεράνουμε ότι ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την διάρκεια του σκανδάλου του χρηματιστηρίου το 1999 αλλά και κατά την διάρκεια της εισόδου της χώρας μας στο ΕΥΡΩ, δηλαδή το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία (που μας βοήθησε η Goldman Sacks μην ξεχνάμε) το 2000-2001.


Ήταν από το 2010 οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (του ανθρώπου που μας έβαλε στην επιτήρηση του ΔΝΤ και της ΤΡΟΙΚΑ). Μάλιστα είχε καταγγελθεί τον Ιούνιο του 2010 από την ΝΔ μέσα στην Βουλή των Ελλήνων για το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία

( http://www.eglimatikotita.gr/2011/11/27-2010-swap-goldman-sachs.html ).


Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν μετά το 2002 και μέχρι το 2010, αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), άρα φέρει μερίδιο ευθύνης και για το γεγονός ότι χώρες της Ευρωζώνης δανειζόντουσαν αφειδώς και κατά παράβαση του όρου να μην υπερβαίνει το κρατικό χρέος των μελών της Ευρωζώνης το 60% του Α.Ε.Π. τους. Κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν τηρήθηκε παρά από λίγα κράτη της Ευρωζώνης.


Παράλληλα ο κ. Παπαδήμος είναι μέλος της TRIRATERAL COMMISSION, εδώ είναι η επίσημη σελίδα τους - http://www.trilateral.org/ - και εδώ μπορείτε να δείτε ότι είναι μέλος http://www.trilateral.org/download/file/EU_list_10-11.pdf μαζί με τους κ. Παπαχελά (Διευθυντής της εφημερίδας "Καθημερινη") και κ. Βουρλούμη (πρώην Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ αλλά και σύμβουλος του N.M. Rothschild). Απλά ρίξτε μια ματιά ποιά άλλα μέλη έχει η συγκεκριμένη ομάδα και θα καταλάβετε ΠΟΛΛΑ.


Κατά ένα τυχαίο γεγονός, ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία Mario Monti είναι πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ τμήματος της TRIRATERAL COMMISSION.