Wednesday, August 8, 2012

Τώρα μας μιλάνε για Παγκόσμια Διακυβέρνηση οι Βενιζέλος και ... Πέρες



Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο κ. Πέρες, τόσο κατά την προηγηθείσα συνέντευξή του στο “Mega”, όσο και στις συναντήσεις του με τους Έλληνες πολιτικούς. Μόνο που πέρασαν απαρατήρητα ή καλύτερα ασχολίαστα, όπως συμβαίνει πάντα όταν τίθεται θέμα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Κι αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο, διότι με την απουσία σχολιασμού περνά το μήνυμα πως είναι κάτι πολύ φυσικό.

Η αρχή είχε γίνει με την κα. Μπενάκη, που ως πρόεδρος της Βουλής είχε αναγγείλει στον κ. Παπούλια την εκλογή του ως προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε καν ρωτήθηκε η κα. Μπενάκη τι εννοούσε ότι τα κράτη θα χάσουν την εθνική τους κυριαρχία και θα υπάρξουν και συνοριακές μεταβολές. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι υπήρξε σιωπή στα Μέσα, την ώρα που στην Ελλάδα «κάνουν την τρίχα τριχιά», όπως λέγεται.

Ούτε έγινε ποτέ σχολιασμός όσων κατά διαστήματα περί ανάγκης ύπαρξης μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης λέγει ο κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και αξιωματούχοι της Ε.Ε., μη εξαιρουμένου του κ. Ρομπάι. Θεωρείται δηλαδή τόσο φυσιολογικό, να χάσουν οι λαοί τη δυνατότητα να αποφασίζουν αυτοί για το παρόν και το μέλλον τους, και να τα αναθέτουν σε μια αφανή Αρχή, μη εκλεγείσα και με απροσδιόριστους σκοπούς;

Το κακό είναι ότι ο κ. Πέρες ως προς τις διαπιστώσεις του δικαιώνει την στήλη, μόνο που εδώ εκφράζονται ανησυχίες γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ενώ ο κ. Πέρες εμφανίστηκε συμπαραστάτης της επιδίωξης. Είπε ο κ. Πέρες ξεκάθαρα στη συνέντευξή του, πως «οι εθνικές κυβερνήσεις δεν ελέγχουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πως αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν όσες χώρες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα κατάσταση».

Και ποια είναι αυτή η νέα κατάσταση που υπερισχύει των εθνικών κυβερνήσεων; Αυτοί που ελέγχουν την οικονομία, είπε ο κ. Πέρες. Να υπενθυμίσουμε εδώ στους φίλους που μας διαβάζουν, ότι επιμένουμε φορτικά γράφοντας πως «δεν είναι οι Η.Π.Α. ο πλανητάρχης, αλλ’ απλώς στο έδαφος των Η.Π.Α. έχει την έδρα του ο πραγματικός πλανητάρχης. Που δεν είναι άλλος από τους μετρημένους στα δάχτυλα χρηματοπιστωτικούς οίκους, που αν ψάξει κάποιος στο βάθος, θα διαπιστώσει πως έχουν τους ίδιους ιδιοκτήτες.

Και ο κ. Πέρες, αρκετά αποκαλυπτικός, τόνισε πως «είτε δέχεται κάποιος να συμμετάσχει εκεί με τους όρους τους, είτε πεθαίνει φτωχός και ασήμαντος»! Φαίνεται ότι το θέμα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ήταν μέρος των συζητήσεων και με τους Έλληνες πολιτικούς.

Μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, ο κ. Βενιζέλος μεταξύ των άλλων δήλωσε:
«Συζητήσαμε τα διμερή θέματα, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως την παγκόσμια κατάσταση, γιατί ο κ. Πέρες αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά ότι η ανακύκλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από μεγάλες θεσμικές και πολιτικές αλλαγές. Μέσα από ένα νέο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής».

Μετά τον κ. Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται και ο κ. Βενιζέλος θιασώτης της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Μόνο που και οι δυο τους δεν είναι σαφείς όσο η κα. Μπενάκη που μίλησε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Η οποία απώλεια δεν θα έρθει εκούσια, όπως συμβαίνει με την ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κ.ά.) αλλά ως Κατοχή των ισχυρών του χρήματος.
Επιβεβαιώνεται επίσης η στήλη, όταν πολλές φορές υποστηρίζει πως οι δανειστές μας δεν θέλουν τα χρήματά μας, αλλά την εξουσία. Όχι μόνον επί της Ελλάδας, αλλά επί όλων των χωρών. Κι έχουμε γράψει επανειλημμένα, πως στην Αφρική και Ασία θα πέφτουν οι βόμβες, στην Ευρώπη το έργο αυτό το ανέλαβαν οι Τράπεζες.

Ο Μακεδών

Υ.Γ. Ως προς την άλλη δήλωση του κ. Πέρες ότι «τα γεγονότα στην Συρία και τις άλλες αραβικές χώρες μακροπρόθεσμα θα ευνοήσουν το Ισραήλ», έχουμε πάλι γράψει επ’ αυτού, αλλά θα επανέλθουμε. Να πούμε μόνον ότι διαφοροποιούμαστε ως προς το συμπέρασμα, επειδή έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι «δεν ταυτίζονται πάντα τα συμφέροντα των Ισραηλιτών με τα συμφέροντα των Ισραηλινών». Η περίπτωση του κ. Χένρυ Κίσιγκερ είναι ενδεικτική.

Πηγή http://voria.gr/


Υ.Γ. Για όποιον θέλει να δει/ακούσει με τα ίδια του τα μάτια/αυτιά τις δηλώσεις Παπανδρέου/Μπενάκη/Βενιζέλου, ας κάνει κλίκ εδώ -> http://irakleios-oionos.blogspot.gr/2011/11/blog-post_09.html