Friday, May 4, 2012

Οι «Πράσινοι», οι «οικολόγοι» και τα (πράσινα) άλογα τους


 Ακούγοντας για Πράσινους και Οικολόγους το μυαλό σου πάει στην οικολογία, το περιβάλλον και άλλες διάφορες όμορφες εικόνες μέσα σε ένα κόσμο ιδεατά πλασμένο. Έλα όμως που εάν το ψάξεις παραπάνω, δυστυχώς, βρίσκεις (και εκεί) μίζερες ιδέες και ψεύτικα διλήμματα.

Παραθέτουμε παρακάτω τις απόψεις των Πράσινων Οικολόγων για τα «εθνικά» μας θέματα.

Πηγή: http://www.ecogreens.gr/Sunedrio_Mar07/Progr_Protaseis_2007_final.htm#_Toc162167908

Και αντιγράφουμε από το κείμενο τους

6.2 Βαλκάνια: πέρα από την ένταση και τον εθνικισμό

Αντιτασσόμαστε στη λογική της στρατιωτικής ισχύος και των μηχανισμών της. Επιδιώκουμε δραστική μείωση των εξοπλισμών και εμμένουμε στο στόχο για διάλυση του ΝΑΤΟ. Καθώς η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά στρατιωτικών δαπανών, δίνουμε προτεραιότητα στη μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στην ανάγκη ακόμη και μονομερώς.
• Για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, προτείνουμε οριοθέτηση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Δίνουμε προτεραιότητα σε προκαταρκτική συμφωνία για αμοιβαίο αποκλεισμό κάθε υποθαλάσσιας έρευνας για πετρέλαιο.
• Για την εκκρεμότητα με το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας, αναγνωρίζουμε ότι η ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων, ότι καμιά εθνότητα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες αλλά και ότι κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της και τις περιφέρειες της.

+++

Σχόλια δικά μας.

Δηλαδή επειδή ξοδεύουμε πολλά λεφτά στους εξοπλισμούς (και όντως έτσι είναι) θα πρέπει να τους μειώσουμε έστω και μονομερώς. Τι και εάν η Τουρκία έχει τον 2ο μεγαλύτερο στρατό μέσα στο ΝΑΤΟ, ξοδεύει 31 δις δολάρια τον χρόνο και μπορεί σε κατάσταση πολέμου να παρατάξει παραπάνω από 21 εκατομμύρια στρατευμένους.
(Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_military και http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditure )

Οι «Πράσινοι» προτείνουν αμοιβαίο (???) αποκλεισμό από κάθε υποθαλάσσια έρευνα για πετρέλαιο. Αμοιβαίο λέγεται κάτι όταν και οι δύο πλευρές κάνουνε τις ΙΔΙΕΣ παραχωρήσεις. Πως είναι δυνατόν να κάνουμε τις ίδιες παραχωρήσεις όταν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα καλύπτουν το 43.5% του Αιγαίου, με την Τουρκία να κατέχει μόνο το 7.5% και το υπόλοιπο 49% είναι διεθνή χωρικά ύδατα που ανάλογα με την υφαλοκρηπίδα μπορούν να τα εκμεταλλευτούνε είτε η Ελλάδα είτε η Τουρκία. Άρα βάσει των παραπάνω μόνο αμοιβαία υποχώρηση δεν υπάρχει! (πηγή http://www.diploweb.com/The-Greco-Turkish-dispute-over-the.html )

Όσο για την εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ, τι να πει κανένας στους ανιστόρητους «πράσινους οικολόγους». Ας διαβάσουνε http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(ancient_kingdom) μήπως μάθουνε και κάτι από τους «βάρβαρους» ξένους που τουλάχιστον ξέρουνε την ιστορία τους (και δική μας). Πάντως τους ευχαριστούμε που μας (αλήθεια λέτε να μην το αναγνωρίζουνε στους Έλληνες αυτό το δικαίωμα!?) αφήνουν τουλάχιστον την δυνατότητα να ονομάζουμε όπως θέλουμε τις περιφέρειες μας. Αλλά το όνομα Μακεδονία πρέπει να το μοιραστούμε (τουλάχιστον) – α ρε Βουκεφάλα, κατάντησες πράσινος οικολόγος και εσύ.

Παράλληλα είναι χρήσιμο και αυτό εδώ το βίντεο