Monday, April 23, 2012

Ο πολίτης περνάει στην αντεπίθεση



Είναι φορές που χαίρεσαι να διαβάζεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν απλοί πολίτες στην λαίλαπα που σαρώνει την κοινωνία μας τα τελευταία 2 χρόνια.

Μια απλή αλλά αγωνιζόμενη πολίτης είναι και η Μαρία Ζαπατίνα, η οποία λαμβάνοντας ένα email έκτρωμα/διαφήμιση από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποφάσισε να μην το σβήσει απλά αλλά να της απαντήσει.

Σας παραθέτουμε λοιπόν αυτούσια την σύντομη αλλά περιεκτική απάντηση της Μαρίας προς την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως και το αρχικό μήνυμα που έλαβε η Μαρία.


+++

Date: Mon, 23 Apr 2012 00:50:28 -0700
From: mzapatina@***.com
Subject: Re: Εκλογές 6 Μαΐου 2012
To: marilxen@otenet.gr

Κυρία Ξενογιαννακοπούλου,

Η υποκρισία σας δεν έχει προηγούμενο. Σε ποια κοινωνικά δικαιώματα και δημόσια αγαθά αναφέρεστε; Στο δικαίωμα στην αυτοκτονία, που εξασκούν συμπολίτες μας πλέον καθημερινά; Στο δικαίωμα στην εξαθλίωση και τη μη αξιοπρεπή διαβίωση; Στο δικαίωμα των μαθητών στις φωτοτυπίες, μιας και τα βιβλία δεν έφτασαν εγκαίρως στα σχολεία;

Αντί να στέλνετε προεκλογικά email στις λίστες που οι ανεγκέφαλοι συνεργάτες σας συνέταξαν, θα σας πρότεινα να πάτε στο σπίτι σας και να κάνετε την αυτοκριτική σας. Για το πρώτο θα φροντίσουμε κι εμείς στις 6 Μαίου. Το δεύτερο είναι προσωπική σας υπόθεση.

Ευχαριστώ,
Μαρία Ζαπατίνα

Υ.Γ. Εξυπακούεται ότι δεν επιθυμώ να λαμβάνω άλλα email που σας αφορούν.

+++

Φίλες και Φίλοι
Αυτήν τη δύσκολη περίοδο, με τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα σενάρια που υπήρχαν και να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας. Το κοινωνικό κόστος, όμως, υπήρξε δυσβάσταχτο για τον κάθε πολίτη, για την κάθε οικογένεια.
Προκειμένου να είναι βιώσιμη αυτή η προσπάθεια και να πιάσουν τόπο αυτές οι θυσίες, χρειάζεται επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στην παραγωγή και στη λειτουργία της οικονομίας μας. Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ύφεσης. Αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας μας, που να διασφαλίζει την ισότιμη θέση της στην Ευρώπη, τις αλλαγές που απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της δημοκρατίας. Πολιτικές που διασφαλίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά. Αποφάσεις που εγγυώνται τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αναγκαία κοινωνική αναδιανομή.
Ένας ευρωπαϊκός δρόμος με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικές προτεραιότητες.
Για αυτό το σχέδιο έχει σημασία η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Για αυτές τις αρχές αγωνίστηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με άποψη και συνέπεια.
Με τη δέσμευση ότι θα τιμήσω ξανά την εμπιστοσύνη σας
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου