Tuesday, June 5, 2012

Ο κυνισμός και το θράσος των αρπακτικών


Ο Τζόρτζ  Σόρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά των αγορών και για τα κερδοσκοπικά του παιχνίδια σε μια σειρά χώρες του κόσμου έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Ο ρόλος του τις περισσότερες φορές είναι υπόγειος και σκοτεινός ενώ για τις μπίζνες του στην χώρα μας μόνο εικασίες μπορεί να κάνουμε.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ήταν ο πρώτος ξένος «επίσημος» που επέλεξε να συναντήσει ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές και την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Και φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τι συζήτησαν.

Γράφουμε τα παραπάνω με αφορμή τα όσα δημοσίευσε χτες στον επίσημο ιστότοπο του, τα οποία πέρα από το ότι εντυπωσιάζουν με τον κυνισμό τους, δείχνουν τις αληθινές επιθυμίες που έχουν τα διεθνή αρπακτικά για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε απόσπασμα των γραφομένων του και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους: «Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε ένα [κυβερνητικό] συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες-πιστωτές της χώρας».

Να ολοκληρώσουμε την ανάρτησή μας θυμίζοντας τι είχε γράψει ο Τζορτζ Σόρος όταν το Σεπτέμβρη του 1992 επιτέθηκε σαν γνήσιο αρπακτικό στη στερλίνα της Αγγλίας, κερδίζοντας για τον εαυτό του και τους  μεγαλοκαπιταλιστές πελάτες του μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία βεβαίως φορτώθηκαν – με τη μορφή του χρέους – πάνω στις πλάτες των Βρετανών εργαζομένων.
Είχε γράψει, λοιπόν, τότε  στο «Atlantic Review»: «με τον τρόπο τον οποίο κερδίζουμε εμείς τα χρήματά μας, κινδυνεύει πλέον η δημοκρατία και ο κόσμος. Αισθάνομαι άσεμνος  που μπορώ και κερδίζω τόσα δισεκατομμύρια εύκολα, μόνο σε μία βραδιά».  

Είναι ο κυνισμός και το θράσος των αρπακτικών που ξεσκίζουν τις σάρκες των λαών.


Πηγή http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8615.html