Tuesday, July 17, 2012

Διανομή βοήθειας σε ελληνικές οικογένειες

Η Ελληνική οικονομική κρίση και οι αρνητικές επιπτώσεις της στην εργατική απασχόληση, στα εισοδήματα των νοικοκυριών, των συντάξεων και στην πρόσβαση κοινωνικής πρόνοιας και ιατρικής περίθαλψης έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή αντιξοότητα εντός του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας, της χώρας που θεωρείται παγκοσμίως ως η μηέρα της δημοκρατίας και το λίκνο του δυτικού πολιτισμού.

Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας (Ο Κάθε Έλληνας Είναι Πρεσβευτής Της Ελλάδας A.E.) είναι μια νέα-ιδρυθείσα και μη-κερδοσκοπική οργάνωση που ξεκίνησε και εστιάζεται στην Μελβούρνη, Αυστραλίας. Σήμερα μαζί με τα 2000 μελη της παγκοσμίως, έχει μετατραπεί σε ένα δυναμικό κίνημα εθελοντών με στόχο την ενεργό συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που ενώνουν τους Έλληνες και Φιλέλληνες, ώστε να επαναφέρει την αισιοδοξία στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό.

Κατόπιν του άρθρου της οργάνωσης στον Νέο Κόσμο και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, η ομάδα και οι πρωτοβουλίες της έχουν δημοσιευτεί ευρέως στη Αυστραλία και στην Ελλάδα και ως αποτέλεσμα έχει λάβει πολλά συγχαρητήρια και υποστήριξη από πολλούς Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και από ξένους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οικογένειες από την Ελλάδα που υποφέρουν καθημερνώς, που ξαφνικά έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας χωρίς αποζημίωση, που ζουν από συντάξεις που συνεχώς μειώνονται, που έχουν χάσει τα επιδόματά τους, που δεν έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, και που εξαρτιούνται από τα συσσίτια για την διατροφή τους, που και αυτά μειώνονται μέρα με τη μέρα.

Απελπισμένοι από αυτήν την κατάσταση, πήραν το θάρρος να ζητήσουν από τους Πρεσβευτές της Ελλάδας την επείγουσα βοήθεια για κάλυψη βασικών τους αναγκών.

Η ομάδα ήδη διοργανώνει έναν έρανο προς υποστήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και έχει έρθει σε επαφή με συγκεκριμένες οργανώσεις για να συγκεντρώσει βασικά στοιχεία πριν αποφασίσει με ποια απ’ αυτές τις οργανώσεις θα συνεργαστεί. Δεδομένων όμως των αιτημάτων αυτών, η ομαδα αποφάσισε να απαντήσει άμεσα και επειγόντως, και να συνεργαστεί με την γιγαντιαία διεθνή ταχυμεταφορική DHL Express, και τον Πολιτειακό Διαχειριστή του DHL στην Κουϊνσλάνδη/Βόρεια Επικράτεια, τον κ. Ronnie El Cheikh, για να παραδώσει τρία δέματα βοήθειας αξίας περίπου των $3000. Τα δέματα αποτελούνται από αντικείμενα που (περιέχοντας τροφές, ρουχισμό, και παιδικά παιχνίδια) που θα μεταφερθούν δωρεάν από την DHL στης 23 Ιουλίου 2012, με ταχεία μεταφορά και που θα παραδοθούν απευθείας στις Ελληνικές οικογένειες, εντός τριών ημερών αναχώρησής τους από τις ακτές της Μελβούρνης.

Αυτή είναι η πρώτη στη σειρά από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες που θα αναλάβουν οι Πρεσβευτές της Ελλάδας, για την ενίσχυση της Ελλάδας και του λαού της κατά τη διάρκεια της σημερινής κρίσης. Ήδη έχουν λάβει επιπλέον αιτήματα και από άλλες οικογένειες που χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας καλούν όλον τον Ελληνισμό της Αυστραλίας και όλες τις Ελληνο-Αυστραλιανές οργανώσεις και επιχειρήσεις να συνεργαστούν μαζί τους για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον επερχόμενο έρανό τους. Για περισσότερες πληροφορίες ή να γίνετε μέλος των Πρεσβευτών Της Ελλάδας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση greekambassadors@hotmail.com.