Monday, February 6, 2012

Η Ρουμανία μας δείχνει τον δρόμο!


Η Ρουμανία μας δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο. Μετά από αγώνα λιγότερο του ενός μήνα, οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ρίξουν την κυβέρνηση τους. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε γιατί η κυβέρνηση τους μείωσε τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% και πάγωσε τις συντάξεις.

Εμείς που έχουμε χάσει από το 20-50% των μισθών/συντάξεων μας τι περιμένουμε???

+++

Ρουμανία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση υπό το βάρος των διαδηλώσεων

"Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Ρουμανίας παρουσίασε ανάπτυξη πέρυσι, η κυβέρνηση εδώ και τρεις εβδομάδες βρέθηκε στην δίνη διαδηλώσεων"

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ, προκειμένου να «κατευνάσει την πολιτική και κοινωνική ένταση», έπειτα από σειρά διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του παραιτείται, τονίζοντας ότι «έχει έρθει η στιγμή για σημαντικές πολιτικές αποφάσεις».

«Ελαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Ρουμανίας παρουσίασε ανάπτυξη πέρυσι, η κυβέρνηση εδώ και τρεις εβδομάδες βρέθηκε στην δίνη διαδηλώσεων.

Ο Μποκ είχε προχωρήσει σε περικοπές 25% στους μισθούς του δημοσίου τομέα και «πάγωμα» των συντάξεων.


Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112814583