Η τροφοδότηση των τραπεζών με φθηνό χρήμα (1% τόκο μόνο) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζεται. Τα χρήματα αυτά όμως δεν φτάνουν ποτέ στους πολίτες αφού καλύπτουν τις χασούρες των τραπεζών από το κούρεμα που θα (!) υποστούν (από το Ελληνικό χρέος) αλλά και φυσικά την όποια κακοδιαχείριση έχει γίνει στην λειτουργία τους.
Την ίδια στιγμή τα δάνεια που παίρνουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι από 3% (για τους καλούς "μαθητές") μέχρι και 6-7-8% (για τους "κακούς" μαθητές). Το κέρδος από την διαφορά επιτοκίου φυσικά την παίρνει η ΤΡΑΠΕΖΑ ... δηλαδή τα λεφτά των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ πολιτών χρησιμοποιούνται για να πλουτίζουν κάποιοι αλλά και για να ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ λαούς όπως τον δικό μας (αφού μας εκβιάζουν κάθε λίγο και λιγάκι) αλλά και για να αγοράσουν την ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία μας.
Αυτό λοιπόν έχει γίνει η Ε.Ε. ... ένα συνδικάτο/μαφία όπου κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες των πολλών και δεν λογοδοτούν ΠΟΤΕ για τα "κατορθώματα" τους.
+++
Τα αποτελέσματα της δεύτερης δημοπρασίας, στο πλαίσιο των πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTRO), μέσα σε δύο μήνες, με την οποία η ΕΚΤ θα χορηγήσει ρευστότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες για περίοδο τριών ετών, θα ανακοινωθούν στις 12:15 το μεσημέρι της Τετάρτης.
Στην προηγούμενη δημοπρασία, τον Δεκέμβριο, οι τράπεζες είχαν αντλήσει συνολικά 489 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1%.
Η αγορά προβλέπει ότι το ποσό που θα δοθεί στις τράπεζες σήμερα θα είναι στο ίδιο επίπεδο περίπου, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος του LTRO να ξεπεράσει το 1 τρισ. ευρώ.
Για να υπολογίσουμε τον καθαρό νέο δανεισμό, θα πρέπει να αφαιρέσουμε 100 δισ. ευρώ περίπου, που προέρχονται από υφιστάμενα δάνεια και θα περάσουν στο τριετές LTRO.
Η ΕΚΤ δεν έχει ανακοινώσει αν στο μέλλον θα χορηγήσει ξανά ρευστότητα για περίοδο τριών ετών, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποφασίσει ότι αυτό θα γίνει μόνο δύο φορές.
Παρά τις ελπίδες της αγοράς για ένα νέο τριετές LTRO στο άμεσο μέλλον, εκτιμάται ότι η ΕΚΤ θα πατήσει «φρένο», καθώς η κατάσταση στις αγορές από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει ραγδαία, μειώνοντας έτσι τις πιέσεις στο κόστος δανεισμού για τις ευρωπαϊκές χώρες.
Επιπλέον, έχουν εκλείψει οι φόβοι για το ενδεχόμενο πιστωτικής κρίσης στο τραπεζικό σύστημα, ενώ οι τράπεζες αναχρηματοδοτούν τα χρέη τους με το φθηνό, «απεριόριστο» χρήμα που προσφέρει η ΕΚΤ, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουν στις αγορές με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ή να πωλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία σε πολύ χαμηλές τιμές ώστε να συγκετντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια.
Πηγή http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231183889