Monday, February 13, 2012

Ζούμε ιστορικές στιγμές! Οι εφιάλτες θα πληρώσουν!


Δεν ξέρουμε να σας πούμε ακριβώς πόσοι κατέβηκαν χθες στο Σύνταγμα. Σίγουρα όμως ήταν αρκετές δεκάδες χιλιάδες. Κάποιοι μιλάνε για 500 και χιλιάδες κόσμου. Σίγουρα δεν ήταν οι 10 χιλιάδες που λέει η αστυνομία αφού ο κόσμος είχε φτάσει από το Σύνταγμα μέχρι την Συγγρού, την Καπνικαρέα στην Ερμού και την Ομόνοια.

Χθες η χούντα που έχει εδραιωθεί για τα καλά στην χώρα μας προσπάθησε να διώξει τον κόσμο με κάθε μέσο. Δεν τα κατάφεραν! Όσες φορές και να χτύπησαν / έριξαν δακρυγόνα ο κόσμος ξανά γύρναγε. Μαζί με τον κόσμο χθες ήταν και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος που προσπάθησαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ να μπουν μέσα στην Βουλή δυο (!) φορές από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Τα ΜΑΤ τους επεφύλαξαν την ίδια υποδοχή όπως και στους υπόλοιπους. Δέχτηκαν και αυτοί ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ επίθεση με δακρυγόνα και χτυπήματα (η περιφρούρηση τους τα δεύτερα).

Στην πρώτη προσπάθεια ο Μίκης ξεκίνησε να μιλάει και μετά από λίγο άρχισε η επίθεση τον ΜΑΤ … η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική αφού δεν είχαμε προλάβει καν να βάλουμε τις μάσκες μας. Όπως ήταν αναμενόμενο φύγαμε όσο γρηγορότερα μπορούσαμε από εκεί για να επιστρέψουμε ξανά με προτροπή του Μίκη!



Στην δεύτερη προσπάθεια ο Μίκης φόρεσε Μάσκα. Ίσα ίσα πρόλαβε να πει μερικές κουβέντες στα ΜΑΤ και αυτοί έριξαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στον κόσμο για να ακολουθήσει καινούργιο μπαράζ δακρυγόνων και χημικών. Ο Μανώλης Γλέζος δεν άντεξε και ζαλίστηκε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μαζί με τον Μίκη μπήκαν τελικά στην Βουλή και έκατσαν μέσα στην αίθουσα με τους βουλευτές όπως και είχαν ζητήσει.



Η προδοσία όμως προς τον Ελληνικό λαό ολοκληρώθηκε … την συνέχεια θα την δώσει ο ίδιος ο λαός.

Να είναι σίγουροι όμως οι σύγχρονοι εφιάλτες ότι θα πληρώσουν για όσα έχουν κάνει!



Όλο το χρονικό της προσπάθειας του Μίκη και του Γλέζουν στο παρακάτω βίντεο