Thursday, February 9, 2012

Απεργία πείνας!


Ο αγωνιστής Γιώργος Λούκας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ξέρει τι θα πει αντίσταση. Σήμερα ανέβασε το ακόλουθοo κείμενο στο προφίλ του.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Λούκας ήταν ένα από τα άτομα που συνέλαβε η αστυνομία στην κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην Λεωφόρο Μεσογείων στις 24/11/2012. Δεν έχει καμία σχέση με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και πήγε εκεί για να διαμαρτυρηθεί ως απλός πολίτης!

Η απεργία πείνας είναι η ΥΣΤΑΤΗ μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας που μπορεί να κάνει κάποιος.

Αξίζει να τον υποστηρίξουμε γιατί παλεύει για ΟΛΟΥΣ μας!


http://irakleios-oionos.blogspot.com/

+++


Κοινοποίηση: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στην περίπτωση που στις 10/2/2012 αναβληθεί για έκτη συνεχόμενη φορά(!) και δεν ολοκληρωθεί η δίκη, στην όποια με αλλά 14 άτομα είμαι κατηγορούμενος ότι παρεμπόδισα την έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ, θα αρχίσω την ιδία στιγμή εντός των δικαστηρίων ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - μέχρι να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις των αναβολών και ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Αυτό δήλωσα και ενώπιον των δικαστών και καταγράφει στα πρακτικά- μετά την ανακοίνωση της πέμπτης αναβολής και αυτό θα κάνω. Ξεκινώ την απεργία, όχι μόνο για την ταλαιπωρία που όλοι υφιστάμεθα, αλλά και για τον λόγο ότι οι «κατήγοροι μας» φυγοδικούν, μη εξαιρούμενων και των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης μας και οι 15 δηλώσαμε την επιθυμία μας να δικαστούμε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αλλά, λόγο μη παρουσίας στο δικαστήριο των μαρτύρων κατηγορίας, από πλευράς διοίκησης ΔΕΗ και αστυνομικών αρχών, η δίκη ανεβλήθη δυο φόρες. Όταν τελικά οι μάρτυρες κατηγορίας… μας τίμησαν με την παρουσία τους στο δικαστήριο, η δίκη ξεκίνησε για να διακοπή την ιδία μέρα, λόγο ωραρίου της γραμματέως της έδρας. Μια εβδομάδα μετά, ξανά ανεβλήθη η δίκη, διότι οι δικαστές που την άρχισαν… κληρωθήκαν να μεταβούν σε άλλη αίθουσα και να εκδικάσουν άλλη υπόθεση, ασφαλιστικών μέτρων! Η τέταρτη και πέμπτη αναβολές δόθηκαν γιατί αρρώστησε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ο θεός ξέρει ποιος θα αρρωστήσει ακόμα προκειμένου να έχουμε και έκτη, εβδόμη και όγδοη αναβολή μέσα σε τρεις μήνες!

Την απεργία αυτή επέλεξα ως την ειρηνικότερη μορφή διαμαρτυρίας και δηλώνω, πως, αν παρόλα αυτά, με απομακρύνουν βιαίως από την αίθουσα ή και τον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, θα την συνεχίσω στην είσοδο των δικαστηρίων ή ακόμη και στα… κρατητήρια σας! Δεν θα σας «επιβαρύνω» πάρα μόνο με την υποχρέωση σας να μου παρέχεται τα νόμιμα, κυρίως καθημερινής ιατρικής παρακολούθησης και έλεγχου του βάρους μου κλπ. εκτός μόνον της τροφής και των φαρμάκων μου, που επ’ ουδενός θα δέχομαι.

Δηλώνω, τέλος, πως η απεργία μου αυτή δεν αποσκοπεί (και δεν πιστεύω) σε κανενός είδους «πίεσης» του απλού πολίτη προς τις δικαστικές αρχές, οι οποίες υπόκεινται μόνο σε άνωθεν πιέσεις και γι’ αυτό κανείς δικαστής δεν τόλμησε να διώξει αυτεπάγγελτα π.χ. την διοίκηση της ΔΕΗ που (εκβιάζοντας και από πάνω για την διακοπή ρεύματος) παραβίασε μονομερώς τις συμβάσεις παροχής ρεύματος, με τα εκατομμύρια των νοικοκυριών καταναλωτών ρεύματος. Συμβάσεις που προβλέπουν, ως μοναδική υποχρέωση των πολιτών, την καταβολή των δημοτικών τελών και του ρεύματος και όχι άνομα χαράτσια.

Ούτε φυσικά κίνησαν, ως όφειλαν οι δικαστές, κάποια αυτεπάγγελτη δικαστική διαδικασία κατά των βουλευτών και πρωθυπουργών «μας», που κατασπαράσσουν τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, τα εθνικά εδάφη και ελληνικά συμφέροντα, για ίδιον όφελος- και ασφαλώς του διεθνούς χρηματικού κεφαλαίου που τυφλά υπηρετούν. Η… βουλευτική (βολευτική) ασυλία τους, δεν μπορεί εσαεί να αποτελεί το άλλοθι κανενός πλέον, ούτε για εσάς κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης! Να δείτε για ποτέ η «δικαιοσύνη σας» θα έπαυε να είναι «ανήμπορη» και πως θα την καταργούσατε αυτή την ασυλία σας, αν δεν υπηρετούσε τα κερδοσκοπικά και απάνθρωπα συμφέροντα μιας οικονομικής ολιγαρχίας…! Να δείτε για ποτέ, στο πιτς φιτίλι, θα είχατε κάνει και την δίκη των 15 εάν αυτό σας βόλευε…!

Μετά τιμής ΑΘΗΝΑ 6/2/2012
Γιώργος Λούκας.