Wednesday, November 9, 2011

Παγκόσμια διακυβέρνηση ... σενάριο συνωμοσίας?




Θα έχετε ακούσει κατά καιρούς διάφορα σενάρια περί Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και σίγουρα θα τα έχετε απορρίψει, όπως έκανα και εγώ, άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δείτε όμως μερικά βίντεο και διαβάστε μια από τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και πείτε μου μετά τι νομίζεται.


1) Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει στη συνέλευση του ΟΗΕ για το αγαπημένο του θέμα: πόσο πολύ έχουμε ανάγκη από μια «Παγκόσμια Διακυβέρνηση».



2) Ο Γιώργος Παπανδρέου, τέλος Απριλίου 2010, στο συνέδριο του Economist



3) Ο Γιώργος Παπανδρέου στα Ηνωμένα Έθνοι, Νέα Υόρκη 19/9/2010



4) Ο Γιώργος Παπανδρέου στη βουλή στις 15/3/2011


5) Ο Βενιζέλος στην σύνοδο Eurogroup/Ecofin, 12/7/2011



6) O Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, 28-29 Οκτωβρίου 2011



7) και τελευταίο και καλύτερο ίσως, η προσφώνηση της Ψαρούδα Μπενάκη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το 08/02/2005 -


8) Ομιλία του Παπανδρέου στο Economist με θέμα: «Meeting the challenges through leadership strategy» (28 Απριλίου 2010) - Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ

"Για όσους από εσάς δεν έχουν πεισθεί ακόμα, υπάρχει περαιτέρω απόδειξη ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται και δεν λειτουργούν ορθολογικά, εξ ορισμού. Τα επιτόκια δανεισμού στην Ελλάδα σήμερα είναι πέραν κάθε λογικής και αυτό δείχνει, αφενός, την απόλυτη έλλειψη νηφαλιότητας των αγορών και, το χειρότερο, το μέγεθος της κερδοσκοπικής πίεσης που δέχεται η χώρα μας.
Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μικρή φωτιά – μικρή φωτιά, επειδή η Ελλάδα είναι μόνο το 2-3% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης – να βρεθεί εκτός ελέγχου. Θα ήταν επικίνδυνο για την Ελλάδα, βλαβερό για την Ελλάδα. Και τη ζημιά, τη βλέπουμε ήδη. Θα ήταν όμως καταστροφικό και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον κόσμο, άλλη μία φορά, μετά την κρίση της Γουόλ Στρητ πριν μόλις δύο χρόνια."

Ακόμα πιστεύετε ότι είναι σενάρια συνωμοσίας???