Wednesday, November 16, 2011

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Μου έστειλε μια καλή φίλη το «ζουμί» όσων συγκράτησε από την χθεσινή εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Γιατί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου οδηγεί στην κατάλυση του ελληνικού κράτους» και στην οποία μίλησαν οι Θεοδωράκης, Κασσιμάτης και Κωνσταντακόπουλος.

+++



Όλοι ασχολούνται με το ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός, τι γίνεται στο εσωτερικό των 2 (πρώην) μεγάλων κομμάτων και ΚΑΝΕΙΣ δεν αναρωτιέται τι στο καλό περιλαμβάνει η περίφημη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, την οποία πρέπει -για άλλη μια φορά- πάση θυσία να ψηφίσουμε, αλλιώς θα καταστραφούμε (απειλές για χρεοκοπία -πάλι- και αποβολή μας από ΟΝΕ - ΕΕ).


Ιδού λοιπόν το "ζουμί" της 2ης Δανειακής Σύμβασης για την Ελλάδα σε απλά ελληνικά, σύμφωνα με το Δ. Κωνσταντακόπουλο:

* Το σύνολο του ελληνικού χρέους (με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι) που ως τώρα ρυθμιζόταν από το Ελληνικό δίκαιο, θα ρυθμίζεται πλέον από το αγγλικό δίκαιο, το οποίο είναι πολύ δυσμενέστερο για τον δανειζόμενο, δηλ. την Ελλάδα. Για παράδειγμα, η υπαγωγή του χρέους μας στο Ελληνικό δίκαιο ως τώρα μας επέτρεπε να καθορίζουμε εμείς τους όρους αποπληρωμής των ομολόγων. Αυτό θα πάψει να ισχύει αν εφαρμοστεί η Συμφωνία της 26ης Οκτ.

* Το διαπραγματευτικό όπλο φυγής μας από το ευρώ φεύγει από τα χέρια μας και πάει σε αυτά των δανειστών μας. Σημειωτέον δε ότι δε γίνεται καμιά προετοιμασία της χώρας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το αντίθετο φυσικά ισχύει για τις αγορές και τους δανειστές.

* Αν υπογραφεί η Συμφωνία της 26ης και η χώρα μας θέλει να προσφύγει σε δικαστήριο για κάποια σχετική διεκδίκηση, δεν θα πάει πια στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά στο Δικαστήριο των Ευρωπαικών Κοινοτήτων, όπου εδρεύουν εκπρόσωποι των κρατών-δανειστών.

* Ο λόγος που όλοι στην Ευρώπη έχουν λυσσάξει να έχουμε συναίνεση και να υπογραφεί η Συμφωνία είναι ότι η 1η Δανειακή Σύμβαση δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και γι αυτό είναι νομικά ανυπόστατη. Αυτό το μειονέκτημα πασχίζουν να διορθώσουν τώρα.

Ο Κωνσταντακόπουλος υποστηρίζει ότι το ίδιο νομικό γραφείο που συνέταξε το Σχέδιο Ανάν είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη της Συμφωνίας της 26ης Οκτ. Ο ίδιος εισάγει τον εύστοχο όρο "τοκογλυφικός ιμπεριαλισμός" για να περιγράψει αυτό που ζούμε στην Ελλάδα σήμερα και αυτό που έρχεται για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Νότο. Με άλλα λόγια, τα κράτη (και η Ελλάς πρώτη σαν πειραματόζωο) θα είναι στο έλεος των δανειστών της, δε θα έχει δικαίωμα να ασκεί δημοσιονομική πολιτική και άρα δε θα είναι σε θέση να φροντίσει για την ευημερία του λαού της και την ασφάλεια των συνόρων της.

Τέλος, λίγα λόγια από την ομιλία του συνταγματολόγου Κασσιμάτη:

* Για έξοδο μας από την ΟΝΕ ή/και την ΕΕ πρέπει να συμφωνήσει και η Ελλάδα. Δεν μπορούν να μας διώξουν αν εμείς δε θέλουμε να φύγουμε. Τα ΜΜΕ δεν το λένε αυτό, γιατί έτσι θα ακύρωναν τον εκβιασμό!

* Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ορίζει ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που φεύγει από το Δημόσιο προς το περίφημο Ταμείο για να πάει για "αξιοποίηση" (=εκποίηση) ΔΕΝ μπορεί να επιστραφεί ΠΟΤΕ στο Δημόσιο! Η αξία του περιουσιακού στοιχείου θα ορίζεται από επιτροπή. Μάλιστα, υπάρχει όρος ότι όλα πωλούνται σε τρέχουσες τιμές, και όλοι ξέρουμε ότι οι σημερινές τρέχουσες τιμές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων. Ότι εισπράττεται από το Ταμείο πάει κατευθείαν στους δανειστές.

* Η Μέρκελ πιέζει αφόρητα τα άλλα κράτη-μέλη ώστε να αλλάξουν οι αρχές νομιμότητας στην ΕΕ, για να μπορεί η Γερμανία να επεμβαίνει σε οποιοδήποτε οικονομικό θέμα άλλων χωρών, χωρίς περιορισμούς.

Αντιγράφω από χθεσινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας:

Η καγκελάριος Μέρκελ στη χθεσινή της ομιλία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον στόχο της νέας Ευρώπης και της πολιτικής ενοποίησης, ενώ σε σημείο της ομιλίας της είπε: «Πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τον Μηχανισμό Στήριξης, ώστε να κρατήσουμε σταθερό το ευρώ. Να φτιάξουμε ένα τείχος προστασίας γύρω του, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, αλλά και για να διατηρήσουμε το ευρώ ως σύνολο».

Η ίδια τόνισε ότι «η Γερμανία χρωστά πολλά στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά είναι καιρός για μεγάλες αλλαγές».

Τα σχέδια της καγκελαρίου - σύμφωνα με την ομιλία της- μπορούν επιγραμματικά να συνοψιστούν στα ακόλουθα:

* Ενίσχυση των Μηχανισμών Στήριξης.

* Σκληρή δημοσιονομική πολιτική και αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις υπερχρεωμένες χώρες.

* Οχι στο ευρωομόλογο. «Δεν μπορεί οι χώρες που μπήκαν με πλαστά στοιχεία στην ευρωζώνη και ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους να ζητούν τώρα ευρωομόλογο. Αυτό δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά η Ανγκελα Μέρκελ.

* Αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών και πολιτική ενοποίηση.

* Αυτόματος μηχανισμός κυρώσεων όσων παραβιάζουν τους κανόνες, παραπομπή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και δυνατότητα αποπομπής τους από την ευρωζώνη.

* Τέλος, έλεγχος των αγορών και καθιέρωση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

ολόκληρο το άρθρο εδώ ---> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=325924

Αν "περάσει" η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η Ελλάδα που ξέρουμε θα γίνει σύντομα μια γλυκιά ανάμνηση. Δημόσια και ιδιωτική περιουσία θα βρεθούν στο έλεος των δανειστών. Οι νέοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά και θα μείνουν εδώ μόνο οι ηλικιωμένοι και οι μετανάστες που θα δουλεύουν για τις ξένες εταιρίες, στις "ειδικές επενδυτικές ζώνες" με μισθούς πείνας και κανένα εργασιακό δικαίωμα. Χωρίς Έλληνες πολίτες, χωρίς πλούτο, χωρίς δικαιώματα, η Ελλάδα μας θα απομείνει ένα άδειο κέλυφος.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!