Thursday, March 29, 2012

Η αθλιότητα και ο εμπαιγμός σε ΟΛΟ τους το μεγαλείο … θαυμάστε τους

 
Καλό είναι να συνδέουμε τα ονόματα με τα πρόσωπα κάποιον πολιτικών.

Οι τρεις κύριοι υπουργοί που σας παραθέτουμε παρακάτω έκαναν κάποιες δηλώσεις (που αντιγράφουμε από άρθρο του http://news.in.gr/ ) στην βουλή την Τετάρτη 28/03/2012 σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου από την Ναζιστική Γερμανία και εκλήθησαν να ενημερώσουν για το ζήτημα τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.


Σταύρος Δήμας – Υπουργός Εξωτερικών (προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία)
 
 «Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών «για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση».

Υπογράμμισε δε την σημασία «συντονισμένης προσπάθειας για συγκέντρωση των στοιχείων που τεκμηριώνουν τα ελληνικά επιχειρήματα για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών». Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα αποτελεί ένα «πολυσχιδές ζήτημα με ιστορικές, ανθρωπιστικές, ιστορικές, νομικές, πολιτικές και διπλωματικές παραμέτρους», ενώ κατέστησε σαφές ότι «διατηρούμε πάντα τις δυνατότητες για τον χειρισμό του».

Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη!»



Μιλτιάδης Παπαϊωάννου  - Υπουργός Δικαιοσύνης (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ)

 «Στην παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι «πρωτίστως θέμα δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδέεται με την εξωτερική πολιτική της χώρας». Όπως είπε είναι «δύσκολο και σύνθετο θέμα με νομικά και πολιτικά προβλήματα», αλλά διευκρίνισε ότι «αυτό δεν αποτελεί άλλοθι».

«Για μας το θέμα είναι ανοιχτό», επισήμανε, τονίζοντας ότι η όποια κίνηση θα πρέπει να γίνει με βάση την ρηματική διακοίνωση του 1995 του τότε Έλληνα πρέσβη στην Βόννη, ο οποίος με επίσημο διάβημά του προς την Γερμανία την καλούσε να προσέλθει σε συνομιλίες για το ζήτημα».




Φίλιππος Σαχινίδης – Υπουργός Οικονομικών (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ)

 «Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την αποτίμηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο.

Μάλιστα, όπως είπε, «ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας», αλλά δεν προέκυψε κάτι. «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπόψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», ενημέρωσε τους βουλευτές.»


+++

Σχόλια Ηράκλειου Οιωνού:

Στο άρθρο του in.gr αναφέρεται ότι «… ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ “δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών”.

Και αναρωτιόμαστε … αυτοί οι κύριοι μιλάνε λες και ανήκουν σε διαφορετικές κυβερνήσεις και  ζουν σε διαφορετικές χώρες!  Δίπλα στεκόντουσαν ο ένας στον άλλο και ο ένας μίλαγε για το υπουργείο του άλλου λες και δε μπορούσε να ζητήσει τα όποια (εξαφανισμένα!) στοιχεία χρειάζονται ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απαιτήσουμε τα λεφτά ΜΑΣ πίσω!

Παράλληλα ας θυμίσει κάποιος στον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πάνω στο γραφείο του περιμένει μια ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση από τα Ελληνικά δικαστήρια εναντίον της Γερμανίας για τις σφαγές Ελλήνων από τα Γερμανικά στρατεύματα στο Δίστομο και η οποία ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης, από το 2002 και μετά.  Και αντιγράφουμε από το http://antibaro.gr/node/2476

«…ο Έλληνας Υπουργός της Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε την εκτέλεση της απόφασης αυτής σε βάρος Γερμανικής περιουσίας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Εκτός όμως από το έγκλημα αυτό που διέπραξε η Ελληνική Πολιτεία κατά των θυμάτων του Διστόμου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας μας έκρινε: α) ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα της ετεροδικίας και β) ότι τα θύματα της γερμανικής κατοχής δεν έχουν δικαίωμα ατομικής αγωγής κατά του Γερμανικού Δημοσίου και η αποζημίωσή τους είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων.»

Φυσικά αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν έγιναν ΠΟΤΕ με ευθύνη ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων από το 2002 και μετά.

Αυτά λοιπόν τα "παλικάρια" θα ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού σε λίγο καιρό.

Και για να μην ξεχνάτε τα εγκλήματα των ναζί κύριοι Υπουργοί μας εδώ μια φωτογραφία να σας τα θυμίσει αλλά και ένα βιβλίο που αναφέρει με στοιχεία το τι μας χρωστάει η Γερμανία -> ΕΔΩ



Περαστικά μας ευχόμαστε και ΓΡΗΓΟΡΑ!