Wednesday, January 18, 2012

Γιατί ο κόσμος δεν κατεβαίνει μαζικά στον δρόμο?

Ακούω και διαβάζω πολύ κόσμο να γκρινιάζει γιατί ο λαός δεν κατεβαίνει μαζικά στους δρόμους να διώξει όλους αυτούς που τον εξαθλιώνουν. Είναι απορίας άξιο που αυτή η ερώτηση γίνεται για εμένα προσωπικά γιατί έχω διαπιστώσει τα ακόλουθα

1) Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ καταβαίνει με σημαία του τον ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, λες και βρισκόμαστε στην προ-εμφυλιακή Ελλάδα και ουσιαστικά ζητάει από τον λαό να σφαχτεί μεταξύ του, άρα να χωριστεί σε 2-3 διαφορετικά στρατόπεδα, το ίδιο ακριβώς κάνουν και αρκετές εξωκοινοβουλευτικές αριστερές κινήσεις όπως και ο αναρχικός χώρος.

2) ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συνεργάζονται με τον εχθρό άρα ένα μεγάλο κομμάτι από την κεντροαριστερά μέχρι την άκρα δεξιά (άρα και οι οπαδοί τους) είναι στην «απέναντι πλευρά»

3) Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί πολιτικά να επωφεληθεί από τα 2 παραπάνω και ψάχνει να δει τι συνεργασίες θα κάνει για να αποκομίσει τα μέγιστα στις επόμενες εκλογές (ακούγονται πολλά για συνεργασίες ακόμα και με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς που έχουν ξεπηδήσει μέσα από το Σύνταγμα της Άνοιξης του 2010).

4) Μικρότερες πολιτικές κινήσεις όπως το ΕΠΑΜ, Σπίθα, Απόστρατοι, Μαριάς κλπ. δυστυχώς μέχρι στιγμής μας έχουν δώσει «μια από τα ίδια». Πολύ μπλα μπλα και λίγη δράση.

5) Άλλες ανεξάρτητες κινήσεις του Συντάγματος, προσπαθούν να αντισταθούν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν αλλά το έργο τους δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό γιατί πολύ απλά δεν τους προβάλει ΚΑΝΕΝΑΣ.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα τα παραπάνω? Πολύ απλά ο κόσμος δεν έχει ΟΡΑΜΑ και δεν βλέπει ΕΛΠΙΔΑ σε κάτι ή κάποιον. Αρκετοί περιμένουν να γίνει ένα ΘΑΥΜΑ για να σωθούμε, όπως περίμεναν οι πρόγονοι μας πριν από το 1821 να τους ελευθερώσουν «οι άλλοι» (όπως ο Ναπολέοντας). Στο τέλος κατάλαβαν ότι μόνο με δικές τους δυνάμεις και με πρόσκαιρες συμμαχίες ,με ξένα συμφέροντα, η ελευθερία μπορεί να κερδηθεί.

Υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν οι απεργίες του ALTER και της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΑΣ, η αντίσταση στην ΚΕΡΑΤΕΑ, και οι διαμαρτυρίες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Μόνο αν καταφέρουμε να ΣΠΑΣΟΥΜΕ τα ΔΕΣΜΑ των κομμάτων και των πολιτικών συμφερόντων και ΕΝΩΘΟΥΜΕ, μόνο τότε θα κερδίσουμε την ελευθερία μας και το δικαίωμα να ορίζουμε ΕΜΕΙΣ το μέλλον μας και όχι κάποιοι άλλοι.


http://irakleios-oionos.blogspot.com/