Sunday, January 29, 2012

*** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ *** - ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ σας παραθέτει αυτούσια την επιστολή που έστειλε η «Ελληνικό Α.Ε.» στις 23/12/2011 προς τους:

Α) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο
Β) Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Γ) Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο
Να θυμίσουμε ότι η «Ελληνικό Α.Ε.» έχει μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» που έχει συσταθεί με τον Εφαρμοστικό Νόμο (εδώ μπορείτε να τον διαβάσετε http://news.in.gr/files/1/2011/06/24/efarmostikos.pdf ) που ρητά αναφέρει στην 1η σελίδα και 2ο άρθρο «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...».
Με λίγα λόγια το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πάει για ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, και όλα τα λεφτά θα πάνε για την αποπληρωμή του χρέους μας και δεν θα μείνει ευρώ στην χώρα!
Ακολουθεί ΑΥΤΟΥΣΙΑ όλη η επιστολή, που την καθαρογράψαμε για να γίνει καλύτερα κατανοητή. Σας παραθέτουμε όμως και την ίδια την επιστολή ακριβώς μετά.
Ηράκλειος Οιωνός
+++
ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Αρ. Πρωτ.: 276
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2011
Προς:
1) κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών

2) κ. Γιώργο Παπακωνσταντίου,
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

3) κ. Παύλο Γερουλάνο
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Όπως ήδη γνωρίζετε, στις 8 Δεκεμβρίου 2011 δημοσιεύθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή που θα αποκτήσει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Α.Ε.», με σκοπό την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και του παράκτιου μετώπου του Αγ. Κοσμά και τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πόλου διεθνούς ακτινοβολίας.
Η πρόσκληση αυτή πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» στην οποία έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» μετά από σχετική απόφαση της Διυπουργκής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Κατά το χρονικό σημείο που θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση της αξιοποίησης της ανωτέρω έκτασης, αυτή θα πρέπει να είναι, σύμφωνα και με την Πρόσκληση, πλήρως απαλλαγμένη από κάθε είδους χρήσεις τρίτων διαφορετικά θα επηρεαστεί – μεταξύ άλλων σημαντικά το τίμημα από την πώληση των μετοχών. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ως έχουσα τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης, είναι υποχρεωμένη καταστατικά να απομακρύνει όλους τους φορείς, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο ακίνητο και κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων.
Προς το σκοπό αυτό, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της απομάκρυνσης των ιδιωτών οι οποίοι κάνουν χρήση της έκτασης. Ωστόσο, πέραν των ιδιωτικών φορέων, μεγάλα τμήματα του ακινήτου καταλαμβάνονται από φορείς του στενού και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, όπως οι φορείς αυτοί περιγράφονται ανά εποπτεύον Υπουργείο κατωτέρω

Εποπτεύον Υπουργείο - Εγκατεστημένος Φορέας

ΥΠΟΙΚ
Δνση Ελέγχου Τελωνειακών Αρχών
Αποθήκη Εντύπων

ΥΠΠΟΤ
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού / Προπονητήρια και Ομοσπονδίες
ΚΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων
Ομοσπονδία Softball
ΟΠΕΠ Α.Ε. (υπό εκκαθάριση)

ΥΕΘΑ ΓΕΕΘΑ ΑΣΑΕΔ
Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών
Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης (πρώην δημαρχείο και υπηρεσίες δήμου)

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣ
Ομάδας ΔΙΑΣ
Τροχαία
Πυροσβεστικό Σώμα

ΥΓΕΙΑΣ
ΕΚΑΒ
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής
ΟΚΑΝΑ
Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Ερμής»
Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρίες «Αμυμώνη»

ΥΠΟΜΕΔΙ
ΚΤΕΟ Ελληνικού
ΕΘΕΛ
ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (ΤΡΑΜ Α.Ε.)
ΥΠΑ
ΥΠΑ ΠΟΛΚΕΟΑ
ΟΑ Υπηρεσίες (υπό εκκαθάριση)

ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Γ κρατικός παιδικός σταθμός

ΥΠΕΚΑ
ΔΕΗ Α.Ε.


Βρίσκεται επίσης σε διαδικασία μεταβίβασης προς την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. η χρήση, διοίκηση και διαχείριση της παραλιακής ζώνης του ακινήτου και ειδικότερα η Μαρίνα Αγ. Κοσμά και η έκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται σήμερα το Ε.Α.Κ.Ν. του Αγ. Κοσμά.
Για την απομάκρυνση όλων των ανωτέρω φορέων καθίσταται απαραίτητη η συνδρομή και η συνεργασία των ως άνω Υπουργείων, προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η μετεγκατάσταση τους.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά για την επικοινωνία και την ενημέρωση των λοιπών αρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να προετοιμαστεί οργανωτικά η διαδικασία απομάκρυνσης των αναφερόμενων φορέων, η οποία είναι αναγκαία για την μεγιστοποίηση του τιμήματος από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
+++